לוגו אדפטור
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסיכומטרי שני

שיתוף:

האם כדאי לנסות לשפר?

הנתונים שמפרסם המרכז הארצי לבחינות והערכה מלמדים על מגמה לפיה שיעור הנבחנים בבחינות חוזרות גדל לאורך השנים. משמעות הדבר היא שאם אתם שוקלים לגשת פעם נוספת – אתם לא לבד.
ככל הידוע לנו יש שתי סיבות מרכזיות בעטיין נבחנים בוחרים לבצע החלטה זו. הראשונה – מסלול לימודים מבוקש שלו תנאי סף גבוהים מאוד בשל ביקוש רב והיצע נמוך (רפואה היא תחום הלימודים המוכר ביותר לעניין זה). הסיבה השנייה היא הרצון ללמוד בפקולטה יוקרתית יותר. שתי הסיבות הן רציונליות לחלוטין – לגיטימי להתעקש על תחום לימודים שמעניין אותנו. לא פחות לגיטימי להתעקש על פקולטה שבוגריה מבוקשים יותר בשוק התעסוקה, בעלי שיעורי הסמכה גבוהים יותר במבחני הסמכה (לשכת עו”ד ורו”ח למשל) ועל פי נתוני משרד האוצר ובנק ישראל, משתכרים עשרות אחוזים יותר (בתחומיי ההייטק, למשל, לאורך קריירה ההפרשים יכולים להגיע למעל מיליון שקל). 

חשוב לזכור, להכנה לקראת מבחן – במיוחד מבחן משמעותי כמו המבחן הפסיכומטרי – יש גם היבטים מנטליים רבים.

איך כדאי להתחיל?

ראשית, עלינו לבחון את הפער בין נקודת הפתיחה שלנו (הציון אותו קיבלנו) לבין היעד אליו אנחנו שואפים להגיע. את הפערים כדאי לפרק לפי התחומים השונים (כמותי, מילולי ואנגלית) שכן לכל תחום יש דרכי למידה שונות ותקופת זמן שונה בה ניתן להשיג שיפור משמעותי. לצורך כך אנחנו יכולים להסתייע גם באחרים בין אם בשאלות בפורומים השונים מאחרים שהתנסו בכך, ובין עם במדריכים ואנשי מקצוע שעוסקים בתחום (יש הרבה, כדאי לחפש לפי המלצות). בשלב הבא כדאי לקחת כל אחד מהתחומים ולפרק אותו לתתי הנושאים שמרכיבים אותו. בכל תחום נשאל את עצמנו (לבד או בסיוע) שתי שאלות:

  1. עד כמה אנחנו שולטים בידע הדרוש להתמודדות עם הנושא ? (למשל, עד כמה אנחנו מכירים חוקי חזקות ושורשים? עד כמה אוצר המילים שלנו באנגלית מפותח ?)
  2. עד כמה אנחנו שולטים במיומנות הנדרשת להתמודדות עם הנושא ? (למשל, האם אנחנו יודעים לזהות מתי כדאי לנו להשתמש בדרכים הקלאסיות לפתרון, או בדרכים הפסיכומטריות? או כמה זמן לוקח לנו להתמודד עם שאלות בדרגות קושי שונות?)

 

שנית, אחרי שאספנו את הנתונים נוכל לבנות תוכנית עבודה שכוללת התייחסות לשאלה איך מתמודדים עם הפערים שגילנו. בדרך כלל עם פערים בידע מתמודדים באמצעות צפייה בסרטונים, קריאת סיכומים, השתתפות בקורס (יש גם את החינמי של המדינה) או בעבודה משותפת עם מורה פרטי. ועם פערים במיומנות מתמודדים באמצעות תרגול. לתרגול יש יתרונות נוספים – בין היתר הוא מסייע גם לחשוף פערים בידע. בהקשר זה, חשוב להקפיד על תרגול איכותי שיאפשר לנו למצות את הפוטנציאל שלנו. תרגול שיאפשר לחזק נקודות חלשות ובו בזמן לדחוף למקסימום את נקודות החוזקה שלנו. כמובן, וזה לא סוד – זאת בדיוק הסיבה שבנינו את מערכת ה-ADAPTOR  שכאן לפניכם.

חשוב לזכור, להכנה לקראת מבחן – במיוחד מבחן משמעותי כמו המבחן הפסיכומטרי – יש גם היבטים מנטליים רבים. זאת הסיבה שתלמידים רבים בוחרים להיעזר בשירותים של מורים פרטיים או קורסי ליווי והכנה למבחן (כדוגמת ה”חממה לפסיכומטרי”), ברור לכולם שההכנה לבחינה איננה זולה ( עלות הבחינה, הקורסים, מורים פרטיים וכו’) אך אנחנו ממליצים לראות בה כהשקעה – כזו שיכולה לאפשר לנו להגשים חלום, או להשתכר שכר גבוה באופן משמעותי יותר לאורך הקריירה (וגם לחסוך את ההפרשים הגבוהים בשכר לימוד במהלך הלימודים לתואר).

אנחנו מאחלים לכל הקהל המשתמשים בפלטפורמה הצלחה.