יחידת האנלוגיות

מה כלול ביחידה?

אנלוגיות הן נושא עם מספר שאלות רב שאיננו מחולק לתתי נושאים (12 שאלות הדורשות מיומנות אחת זהה).
הדרך העיקרית לשפר את היכולת להתמודד עם נושא זה היא תרגול, שכן תרגול מספר רב של אנלוגיות יכול לסייע בהיכרות עם קשרים נפוצים, חידודים נפוצים ואוצר המילים הנפוץ יותר לחלק זה
במבחני מאל”ו.

לכן החלטנו לבנות מאגר ענקי של אנלוגיות הכולל מעל 700 שאלות המחולקות ל-6 דרגות קושי בדיוק כמו בבחינה.
בכל דרגת קושי יש מעל 100 שאלות (כ-120)

מגוון שאלות המחולקות לדרגות קושי שונים

פתרונות מלאים לשאלות

אפשרות לתרגול מוגבל בזמן

מתאים ללומדים בכל הקורסים כולל הפסיכומטרי של המדינה

לא רשומים?

עדיין לא בטוחים?

שאלות נפוצות

מה משפיע על דרגת הקושי של השאלות ביחידת האנלוגיות?
בגדול שלושה גורמים עיקריים שעשויים באופן שונה על כל אחד ואחת - 1. רמת המסיחים (התשובות הלא נכונות) - עד כמה הקשרים בניהם דומים לקשר בשאלה ובתשובה הנכונה. 2. אוצר המילים - כמובן כאשר נתקלים במילים לא מוכרות הסיכוי לפתור את השאלה נכון יורד. 3. הקשר בין המילים - אם מדובר בקשר ייחודי או בכזה שמתייחס לדקויות סביר שתהיה לכך השפעה על שיעור העונים נכונה.
תמיד יהיה לי קשה יותר בשאלות ברמות הקושי הגבוהות?
ראשית, נזכיר כי קהל הלקוחות שלנו מגיע מרקע מאוד מגוון (בחיים בכלל, אבל גם מקורסי הכנה שונים), ולעיתים אחרי שכבר ניגש בעבר לבחינה (או שתיים) ולכן סביר שהחשיפה לחומרי לימוד אחרים תשפיע על החוויה הסובייקטיבית של כל אחד ואחת במיוחד עם ננסה לבחון את זה על פי שאלה בודדת או מקבץ קטן מדי. שנית נזכיר, שהמטרה בתרגול היא לשפר את היכולות. לכן, סביר בהחלט שלאחר תרגול של מספר רב של שאלות ברמות הנמוכות - בינוניות נגיע דווקא לשאלות הקשות מוכנים יותר.
לְמָה חשוב לשים לב במהלך התרגול כדי להשתפר?
חשוב לזכור שבכל מבחן מופיעים קשרים שהופיעו בעבר, וגם לא מעט מן החידודים הנדרשים כדי להבחין בין התשובה הנכונה לבין המסיחים חוזרים על עצמם. לכן אנו מציעים בסוף כל תרגול לעבור על הטעויות ולהכין רשימה מסודרת של קשרים שלא הכרנו, וחידודים שלא שמנו לב אליהם או נפלנו בהם. אחת לכמה זמן, מומלץ להסתכל על הרשימה הזאת באופן רוחבי ולראות טעויות שחוזרות על עצמן כדי להימנע מהם בעתיד.
ומה לגבי זמנים?
האמת שבנושא האנלוגיות הנקודה הזאת פחות חשובה. ההמלצה היא להשקיע באנלוגיות בין 20 ל-30 שניות בממוצע. ורוב מוחלט של התלמידים עומדים במשימה הזאת בהצלחה. חישוב קטן יראה שגם אם ניקח את שני הקצוות כפול 6 השאלות בכל פרק נגיע לפער של דקה ביניהם. זאת אומרת שבזמן שנחסוך במקרה הטוב נגיע לעוד שאלה שאותה נפתור או לא. מנגד, בנושא הזה כל כך קל להתבלבל או ליפול על חוסר דיוק כך שלדעתנו, לרוב מוחץ של התלמידים הסיכון אינו שווה. אבל כמובן, שיש לנו טיימר מובנה לשאלות בפלטפורמה, ואם בכל זאת תרצו לנסות - אתם מוזמנים.

המלצות

יחידות תרגול נוספות שאולי יעניינו אתכם

היחידה כוללת מעל 700 שאלות קצה בתחום החשיבה הכמותית. למרות הקושי המובנה בחלוקה לדרגות קושי בשאלות קצה…..